Jan van Brusselband

Al vanaf het ontstaan van de band op de lerarenopleiding maken de mannen van Jan van Brusselband ‘Goei folk’. De vijf Brabantse vrienden zijn al 25 jaar onderweg en maken er graag een feestje van!

Al na een jaar bracht Jan van Brusselband zijn eerste single uit, ‘Theezakje’. Meerdere singles, EP’s en albums volgden, waaronder ‘Bruxelles Central’ (2006) en ‘Los!’ (2011) met daarop de hitsingle ‘Twee Emmertjes’.

#GOEIFOLK

Door de energieke liveshows is Jan van Brusselband uitgegroeid tot een folkband van formaat. Het gebruik van tin-whistle en accordeon is kenmerkend voor het geluid van de band. Van een optreden op de lerarenopleiding, waar de jongens destijds allemaal studeerden, is de band doorgestoten naar festivals, waaronder Oerol, Elastiek Muziek en Parkfeest Oosterhout.

#JVB1996

Hé jongens van de bende, wat leuk dat jullie er zijn!

– Jan van Brussel –

Het is duidelijk dat Jan van Brusselband zich thuis voelt in grote mensenmassa’s van festivals en feesttenten, maar ook in de gezelligheid en intimiteit van de kroeg.

En wie is Jan van Brussel? Eigenzinnig, zorgzaam en trouw. Dat typeerde deze leraar, pater familias en naamgever van de band. Bij Jan voel je je thuis. En het is precies dát gevoel dat je ervaart bij een optreden van zijn band, Jan van Brusselband.

#ONZEJAN

CHAT MET JAN
ROEPT U MAAR!
Hé 'Goei folk' zeg 't maar!